СУЧАСНА РЕАНІМАТОЛОГІЯ: МОЖЛИВОСТІ УДОСКОНАЛЕННЯ - Ребенок, Ж.О. (Інфекційні хвороби, 2013)
Обговорена необхідність удосконалення терапевтичних можливостей реанімаційної служби з огляду на потребу доповнення синдромної терапії кваліфікованим етіотропним лікуванням. Воно може базуватися тільки на освоєнні реаніматологами раціональної, клінічно адаптованої антибіотикотерапії; діагностиці й лікуванні сепсису, але не у вигляді надуманого запального синдрому, а як нозологічно самостійного інфекційного захворювання зі всіма особливостями його патогенезу, симптоматики, діагностики і терапії; використання інтерлейкіну-2 як засобу імунокоригувальної терапії.