ЕПІДЕМІОЛОГІЯ І ПОШИРЕНІСТЬ АСКАРИДОЗУ В ЧЕРНІВЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ - Пішак, В.П.; Захарчук, О.І.; Черновська, Н.В.; Кривчанська, М.І.; Висоцька, В.Г.; Ломакіна, Ю.В.; Миронюк, М.Б. (Інфекційні хвороби, 2013)
Досліджено екологічні та епідеміологічні особливості аскаридозу в різних районах Чернівецької області. У 2009-2011 рр. паразитарна захворюваність населення області зросла порівняно з минулими роками, в основному за рахунок м. Чернівці, Кельменецького, Новоселицького та Сторожинецького районів. Вагомий відсоток серед виявлених інвазованих аскаридозом людей склали діти віком до 16 років.