ВИВЧЕННЯ СПЕЦИФІЧНОЇ ПРОТИГЕРПЕТИЧНОЇ АКТИВНОСТІ ПРЕПАРАТУ ГЕРПЕВАЛ-500 - Бобрицька, Л.А.; Кучма, І.Ю. (Інфекційні хвороби, 2022)
Представлені матеріали вивчення специфічної протигерпетичної активності препарату «Герпевал-500». Встановлена цитопатична і противірусна дія препарату відносно штамів герпесу типів 1 і 2 у культурах клітин, що перевиваються, і на курячих ембріонах. Середня цитопатична доза для культур клітин Hep-2 і Тг, а також фібробластів курячого ембріона перебуває на рівні 0,1-0,2 мг/мл. Протигерпетична активність по МІК виявляється в мінімальній дозі 100,0 мкг/мл і не перевищує 500,0 мкг/мл. Випробовуваний препарат «Герпевал-500» і препарат порівняння «ВальтрексТМ» володіють приблизно рівною специфічною активністю відносно вірусів простого герпесу (типи 1 і 2).