ІМУНОЛОГІЧНА СТРУКТУРА ДО КАШЛЮКУ НАСЕЛЕННЯ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ - Романенко, Т.А.; Біломеря, Т.А. (Інфекційні хвороби, 2022)
Методом ІФА визначено концентрацію протикашлюкових антитіл у населення різного віку, що мешкає в Донецькій області. Встановлено низький рівень імунітету населення. Дітей 6-7-річного віку розцінено як групу ризику. Підтверджено вагоме значення імуномоніторингу в системі епідеміологічного нагляду за кашлюком.