ВАКЦИНАЦІЯ – РЕАКЦІЇ ТА УСКЛАДНЕННЯ - Бобровицька, А.І.; Біломеря, Т.А. (Інфекційні хвороби, 2013)
Наведено дані про можливі реакції та ускладнення при вакцинації дітей. З урахуванням клініко-патогенетичного принципу оцінки патологічного процесу при вакцинації висвітлено клінічні варіанти ускладнень та їх наслідки. Сформульовано чіткі критерії кожної незвичної поствакцинної реакції з позицій доказової медицини.