ФАКТОРИ РИЗИКУ КАРБАПЕНЕМ-РЕЗИСТЕНТНОСТІ НОЗОКОМІАЛЬНИХ ШТАМІВ A. BAUMANNII У РЕСПУБЛІЦІ БІЛОРУСЬ - Горбич, Ю.Л. (Інфекційні хвороби, 2013)
Результати дослідження свідчать про високий рівень резистентності ацинетобактерій до карбапенемів у стаціонарах м. Мінська. Колонізацію і/або інфікування карбапенем-резистентним ізолятом A. baumannii слід припускати у пацієнтів, яким раніше проводилася терапія «антисиньогнійними» карбапенемами, виконувалася катетеризація сечовивідних шляхів, госпіталізованим у відділення нетерапевтичного профілю, а також в осіб віком до 40 років.