ДИНАМІКА КЛІНІКО-ГОРМОНАЛЬНИХ ПОКАЗНИКІВ ВАГІТНИХ З АКТИВНИМИ ФОРМАМИ ГЕРПЕСВІРУСНИХ ІНФЕКЦІЙ НА ТЛІ ТЕРАПІЇ СПЕЦИФІЧНИМИ ІМУНОГЛОБУЛІНАМИ ТА ХОФІТОЛОМ - Андрейчин, М.А.; Усачова, О.В. (Інфекційні хвороби, 2013)
На підставі аналізу динаміки клініко-гормональних проявів активних форм герпетичних інфекцій (герпесвірусної 1-го, 2-го типів та цитомегаловірусної) у 121 вагітної на тлі комплексної етіопатогенетичної терапії специфічними імуноглобулінами та хофітолом показаний її вплив на стан фетоплацентарного комплексу (УЗ ознаки ураження та рівень хоріонічного гонадотропіну, плацентарного лактогену, естріолу та кортизолу).