ІХ З’ЇЗД ІНФЕКЦІОНІСТІВ УКРАЇНИ - Kopcha, V. S. (Інфекційні хвороби, 2016)
7-9 жовтня 2015 р. у cанаторії “Медобори”, що поблизу Тернополя зібралось 265 науковців і практикуючих лікарів, переважно інфекціоністів, з усіх областей України на свій черговий, ІХ, з’їзд. Тема цьогорічного форуму: «Інфекційні хвороби: поступи і проблеми в діагностиці, терапії та профілактиці» вибрана неспроста – необхідно було всебічно і ретельно проаналізувати здобутки за час від минулого з’їзду, а головне, намітити шляхи суттєвого покращання надання медичної допомоги інфекційним хворим в умовах реформування медичної галузі, наблизитися до стандартів боротьби з інфекційними недугами в Євросоюзі і США.