ПЕРФОРАЦІЯ ТОНКОЇ КИШКИ У ВІЛ-ІНФІКОВАНОЇ ХВОРОЇ З ПОЗАЛЕГЕНЕВИМ ТУБЕРКУЛЬОЗОМ - Vasylieva, N. A.; Benedyct, V. V.; Zadorozhny, V. S.; Prodan, A. M.; Pankiv, N. B. (Інфекційні хвороби, 2016)
Наведено клінічний випадок перфорації тонкої кишки у ВІЛ-інфікованої хворої з позалегеневим туберкульозом. Звертається увага на різноманітність клінічного перебігу і складність в діагностичному плані. На думку авторів, наявні в Україні нормативно-правові акти направлені в основному на захист особистих прав ВІЛ-інфікованих осіб і не захищають інших членів суспільства. Ключові слова: тонка кишка, перфорація, ВІЛ-інфекція, туберкульоз.