СУЧАСНІ УЯВЛЕННЯ ПРО МАТЕРИНСЬКО-ПЛОДОВУ ВАРІЦЕЛА-ЗОСТЕР ВІРУСНУ ІНФЕКЦІЮ - Mateyko, H. B.; Antoniuk, L. V.; Ihnatovska, S. P. (Інфекційні хвороби, 2016)
Висвітлені сучасні уявлення про варіцела-зостер вірусну інфекцію як материнсько-плодову на основі аналізу даних літератури та представленого клінічного випадку. Встановлено ймовірний зв’язок захворювання дитини, інфікованої внутрішньоутробно, на тлі захворювання вітряною віспою в матері у третьому триместрі вагітності. Ключові слова: варіцела-зостер вірусна інфекція, вагітність, плід, новонароджені.