НЕ ПЕРЕКОНАЛИ - Суременко, М.С. (Інфекційні хвороби, 2013)
Автори розглядають мікробіоту як подібне до тварин і людей соціальне співтовариство, уникаючи терміну суспільство, яке ясніше вказує на єдність схожих суб’єктів за рядом визначальних ознак. Іншими словами, співтовариство – це взаємозв’язок і взаємовплив ряду громад або груп, які об’єднані за деякими ознаками. В такому випадку, якщо мікробіота – це співтовариство, то з чим собі подібним вона взаємозв’язана?