СИНДРОМ ТОКСИЧНОГО ШОКУ - Ничик, Н.А. (Інфекційні хвороби, 2013)
Наведені сучасні наукові дані про етіологію та патогенез синдрому токсичного шоку. Розглянуто об’єктивні критерії клінічної і лабораторної діагностики, принципи раціональної етіотропно та патогенетично обґрунтованої інтенсивної терапії даного синдрому.