ДІАГНОСТИЧНА ЕФЕКТИВНІСТЬ НЕІНВАЗИВНИХ МЕТОДІВ ВИЗНАЧЕННЯ HELICOBACTER PYLORI У ДІТЕЙ - Салтанова, С.Д. (Інфекційні хвороби, 2013)
Наведено дані про діагностичну ефективність неінвазивних методів виявлення H. pylori при первинній діагностиці відповідної інфекції у дітей. Показано, що 13С-сечовинний дихальний тест володіє найвищою чутливістю, специфічністю, позитивним і негативним прогностичними значеннями. Чутливість, специфічність, позитивне і негативне прогностичне значення методу визначення антигену H. pylori в калі нижчі, ніж при 13С-сечовинному дихальному тесту, але вищі, ніж при серологічних дослідженнях. Серологічне дослідження показало найнижчі чутливість, специфічність, позитивне і негативне прогностичні значення. Проведене дослідження продемонструвало доцільність переважного застосування 13С-сечовинного дихального тесту для первинної діагностики інфекції H. pylori у дітей