ЗМІНИ ЦИТОКІНІВ, МІКРОБІОЦЕНОЗУ КИШЕЧНИКУ ТА КЛІНІЧНИЙ ПЕРЕБІГ ГОСТРИХ КИШКОВИХ ІНФЕКЦІЙ ПРИ ВИКОРИСТАННІ НАНОСРІБЛА - Полов’ян, К.С.; Чемич, М.Д. (Інфекційні хвороби, 2013)
Наведені результати дослідження впливу наносрібла на перебіг гострих кишкових інфекцій, спричинених умовно-патогенними мікроорганізмами, рівні цитокінів, стан місцевого імунітету, мікробіоценозу кишечнику та інтегративні показники ендогенної інтоксикації. Доведено, що використання колоїдного цитрату наносрібла приводить до швидшої нормалізації випорожнень, скорочення тривалості больового синдрому, терміну перебування хворого в стаціонарі та регресу дисбактеріозу кишечнику