ВПЛИВ ГАЛОАЕРОЗОЛЬТЕРАПІЇ ТА ЇЇ КОМБІНАЦІЇ З АМІКСИНОМ НА СТАН ПЕРЕКИСНОГО ОКИСЛЕННЯ ЛІПІДІВ І АНТИОКСИДАНТНИЙ ЗАХИСТ У ХВОРИХ НА ХРОНІЧНИЙ ГЕПАТИТ С І ХРОНІЧНЕ ОБСТРУКТИВНЕ ЗАХВОРЮВАННЯ ЛЕГЕНЬ - Когутич, А.І. (Інфекційні хвороби, 2013)
Обстежено 73 хворих, з них 16 пацієнтів на хронічний гепатит С (ХГС), що не отримували аміксин, 18 – ХГС, що отримували аміксин, 19 – ХГС на тлі хронічного обструктивного захворювання легень (ХОЗЛ), 20 – на ХОЗЛ до і після лікування галоаерозольтерапією (ГАТ) і 26 здорових осіб. Встановлено підвищення активності перекисного окислення ліпідів (ПОЛ) і пригнічення антиоксидантного захисту (АОЗ) у всіх досліджуваних групах у порівнянні із здоровими особами. Порушення у системі ПОЛ – АОЗ у всіх групах хворих подібні. ГАТ приводить до зменшення активності ПОЛ, підвищення АОЗ у обстежених хворих. Не встановлено вірогідних відмінностей у впливі ГАТ у комбінації з аміксином порівняно з впливом ГАТ на систему ПОЛ – АОЗ у досліджуваних хворих