CУЧАСНІ АСПЕКТИ ПАТОГЕНЕЗУ ТА ЛІКУВАННЯ ІНФЕКЦІЙНОГО МОНОНУКЛЕОЗУ - Тєрьошин, В.О.; Юган, Я.Л. (Інфекційні хвороби, 2015)
Представлені сучасні відомості про особливості імунопатогенезу інфекційного мононуклеозу (ІМ). Наведено інформацію щодо встановленого взаємозв’язку клінічних проявів захворювання та імунологічних механізмів реагування при інфекційному процесі. Висвітлені дискусійні питання лікування інфекційного мононуклеозу та доцільність застосування противірусної й імуномодулюючої терапії.