МУЛЬТИРЕЗИСТЕНТНІСТЬ МІКОБАКТЕРІЙ ТУБЕРКУЛЬОЗУ У ХВОРИХ З РЕЦИДИВАМИ ТУБЕРКУЛЬОЗУ ЛЕГЕНЬ - Корнага, С.І.; П’ятночка, І.Т.; Тхорик, Н.В. (Інфекційні хвороби, 2015)
Наведена частота мультирезистентності у хворих з рецидивами туберкульозу легень в Тернопільській області за останні 4 роки (2010-2013 рр). Мультирезистентність зросла з 23,8 до 34,6 %. З’ясовані найбільш вірогідні причини виникнення та можливі шляхи її запобігання.