ГЕМАТОЛОГІЧНІ ПОРУШЕННЯ У ХВОРИХ НА ХРОНІЧНИЙ ГЕПАТИТ С, КОІНФІКОВАНИХ ВІЛ - Мамедова, Е.С. (Інфекційні хвороби, 2015)
У дослідженні була показана негативна кореляція між частотою виникнення клінічно значущої лейкопенії на тлі специфічної ПВТ і рівнем CD4 клітин у хворих з коінфекцією. Частота досягнення СВВ була найнижча в третій групі з рівнем CD4200-350 клітин. Показано, що застосування гемопоетинів дещо покращує клінічну відповідь на лікування гепатиту С. Корекція дози рибавірину була необхідна у всіх групах і більше залежалавід стадії фіброзу печінки, ніж від рівнів CD-4 лейкоцитів.