ПОРУШЕННЯ ПОГЛИНАЛЬНО-ВИДІЛЬНОЇ ФУНКЦІЇ ПЕЧІНКИ В ПІЗНІЙ ПЕРІОД ТРАВМАТИЧНОЇ ХВОРОБИ - Орел, Ю.М. (Інфекційні хвороби, 2015)
У період пізніх проявів травматичної хвороби через 14-28 діб посттравматичного періоду сповільнюється виділення бромсульфалеїну із жовчю. Через 21 добу настає фаза підвищення тривалості виділення бромсульфалеїну. Застосування тіотриазоліну значно покращує поглинально-видільну функцію печінки у періоді пізніх проявів травматичної хвороби, що статистично достовірно за тривалістю початку виділення бромсульфалеїну через 28 діб посттравматичного періоду, а за тривалістю закінчення виділення цього барвника – у всі терміни спостереження.