ЗАСТОСУВАННЯ ТОКСОПЛАЗМІНУ ДЛЯ ПРОТИРЕЦИДИВНОГО ЛІКУВАННЯ ХВОРИХ НА ТОКСОПЛАЗМОЗ - Ліпковська, І.В.; Сидяченко, А.І.; Сидяченко, В.А. (Інфекційні хвороби, 2015)
Висвітлено суть застосування токсоплазміну з метою специфічної десенсибілізації хворих на рецидивну форму хронічного токсоплазмозу. Патогенетично обґрунтоване поєднання токсоплазміну з антиоксидантами та етіотропним лікуванням. Враховуючи те, що токсоплазмоз є найчастішим СНІД-індикаторним захворюванням, внутрішньошкірна проба (ВШП) з токсоплазміном може бути рекомендована для встановлення інфікування Т. gondii імунодефіцитних осіб, що особливо важливо в умовах стрімкого зростання захворюваності ВІЛ-інфекцією в південному регіоні України.