ЕПІДЕМІОЛОГІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА ГЕРПЕСВІРУСНОЇ ІНФЕКЦІЇ НА БУКОВИНІ ПРОТЯГОМ 2010-2014 рр. - Москалюк, В.Д.; Соколенко, М.О. (Інфекційні хвороби, 2015)
На підставі аналізу структури герпесвірусних інфекцій серед усіх ушпиталених хворих в стаціонари Чернівецької області за 5 років (2010-2014 рр.) встановили зниження кількості дітей і дорослих, хворих на вітряну віспу, та зростання – на інфекційний мононуклеоз. Водночас зростає кількість госпіталізованих дорослих осіб, хворих на оперізувальний герпес. Отже, за показником кількості госпіталізованих хворих з герпесвірусною інфекцією, відбувається постійний перерозподіл циркуляції герпесвірусів у дорослого і дитячого населення.