СУЧАСНІ ОСОБЛИВОСТІ ЕПІДЕМІЧНОГО ПРОЦЕСУ САЛЬМОНЕЛЬОЗУ - Малиш, Н.Г.; Чемич, М.Д.; Коваленко, О.І. (Інфекційні хвороби, 2014)
Епідемічний процес сальмонельозу у Північно-Східному регіоні України в 1971-2012 рр. характеризувався періодичністю (інтервал 16-19 років) і незначними щорічними коливаннями, з вираженою літньо-осінньою сезонністю. Темп приросту захворюваності протягом зазначеного періоду склав 0,2 %. В етіологічній структурі недуги превалювала S. enteritidis. Групою ризику були «неорганізовані» діти (р<0,05).