ВИЗНАЧЕННЯ ВПЛИВУ ГЕНЕТИЧНОГО ПОЛІМОРФІЗМУ IL28B НА ПЕРЕБІГ HCV-ІНФЕКЦІЇ - Капустін, Ю.М.; Жандарова, Н.О. (Інфекційні хвороби, 2014)
При дослідженні пацієнтів на варіанти поліморфізму гену ІL28В (rs12979860 та rs8099917) з’ясовано, що для осіб зі спонтанним кліренсом (СК) більш характерними були генотипи СС (71,4 %) та ТТ (85,7 %) відповідно порівняно з іншими генотипами. Для осіб з хронічним гепатитом С (ХГС) значення цих алелей відповідало 54,5 та 72,7 %. Визначення поліморфізму гену ІL28В є генетично детермінованим прогностичним фактором HCV- інфекції.