ЛЕПТОСПІРОЗ ТА ЙОГО КОІНФЕКЦІЯ З ХРОНІЧНИМ ГЕПАТИТОМ В - Вишневська, Н. Ю.; Йосик, Я. І.; Вишневська, Ю. А.; Завіднюк, Н. Г.; Кицай, Л. Г.; Герасименко, О. А. (Інфекційні хвороби, 2025)
Лептоспіроз – це гостра інфекційна хвороба, яка спричинена бактеріями роду Leptospira і супроводжується гарячкою, міалгією та жовтяницею. Клінічні прояви цієї недуги можуть бути досить варіабельними і часто імітують інші хвороби. Наведено два клінічні випадки, що підтверджують різноманіття клінічних проявів лептоспірозу, особливо на фоні коінфекції. Здійснено огляд літератури.