КЛАСИЧНИЙ ВИПАДОК ДИТЯЧОЇ РОЗЕОЛИ - Копча, В. С.; Кубішин, Т. З. (Інфекційні хвороби, 2024)
Дитяча розеола – доволі часта герпесвірусна хвороба головно з аерозольним механізмом передачі, яка найчастіше уражає немовлят і малюків до трирічного віку. Характеризується гострим початком з гарячки, яка після нормалізації температури тіла змінюється плямисто-папульозним висипом на обличчі й тулубі, що поширюється на кінцівки. Хвороба завершується формуванням стійкого довічного імунітету. Описано випадок недуги у 18-місячної дитини з класичними проявами цього розповсюдженого, але переважно доброякісного захворювання.