ТВОРЧИЙ ВНЕСОК ПРОФЕСОРА С. С. ДЯЧЕНКА В РОЗВИТОК МЕДИЧНОЇ МІКРОБІОЛОГІЇ (ДО 125-РІЧЧЯ З ДНЯ НАРОДЖЕННЯ) - Широбоков, В. П. (Інфекційні хвороби, 2024)
Наведено біографічні дані й творчий доробок С. С. Дяченка – засновника української школи медичних мікробіологів, Заслуженого діяча науки, доктора медичних наук, професора, невтомного дослідника збудників ентеробактерійних інфекцій, серозного менінгіту, склероми, висипного тифу, паратифів, сальмонельозів, лептоспірозу, імуногенезу та патогенезу патологічного процесу.