ЕВОЛЮЦІЯ ЕПІДЕМІЧНОГО ПРОЦЕСУ ЛЕПТОСПІРОЗУ В УКРАЇНІ - Олексенко, О. В. (Інфекційні хвороби, 2023)
Досліджено еволюцію епідпроцесу лептоспірозу в Україні, розглянуто епізоотології цієї інфекції за значний історичний період, показана роль диких і домашніх тварин у поширенні лептоспір. Досліджено вплив антропогенної трансформації екосистем на епідемічний процес лептоспірозу в Україні та продемонстровано динаміку поширення цієї інфекції на території країни.