ЕКСТРЕНА ПРОФІЛАКТИКА СКАЗУ ТА ЇЇ УСКЛАДНЕННЯ - Копча, В. С. (Інфекційні хвороби, 2023)
Наведено відомості про епідеміологію, патогенез, клініку сказу у тварин і людей, а також екстрену специфічну профілактику цієї хвороби. На прикладі клінічного випадку показана можливість розвитку сироваткової хвороби після використання гетерологічного антирабічного імуноглобуліну, а також виникнення цього ускладнення у разі використання зазначеного препарату без достатніх на це показань.