ЗМІНА ОКИСНОЇ МОДИФІКАЦІЇ БІЛКІВ СИРОВАТКИ КРОВІ ТА ДНК ЛЕЙКОЦИТІВ ПРИ ГОСТРИХ КИШКОВИХ ІНФЕКЦІЯХ - Карімов, I.3.; Аршинов, П.С.; Лось-Яценко, Н.Г.; Одинець, О.А.; Дегтярьова, А.О.; Кузнєцова, Л.Г.; Берегова, М.В.; Мустафаєва, А.А. (Інфекційні хвороби, 2013)
Досліджено вміст карбонільних груп білків у сироватці крові та морфологічний стан ДНК лейкоцитів 96 хворих на гострі кишкові інфекції в динаміці захворювання. Показано підвищення рівня окисної модифікації білків крові, а також виявлена фрагментація ДНК лейкоцитів - залежно від етіології, ступеня тяжкості та періоду недуги. Виявлено прямий кореляційний зв'язок між рівнем окисної модифікації білків сироватки крові і частотою виявлення деградації ДНК лейкоцитів у гострому періоді захворювання.