ХВОРОБА КАВАСАКІ: СУЧАСНІ ПІДХОДИ ДО ДІАГНОСТИКИ ТА ЛІКУВАННЯ - Волосовець, О.П.; Крамарєв, С.О.; Кривопустов, С.П.; Кузьменко, А.Я.; Дзюба, О.Л.; Литвиненко, Н.Г.; Буц, О.Р.; Черній, О.Ф.; Євтушенко, В.В.; Курінька, І.О. (Інфекційні хвороби, 2013)
Останнім часом у світовій літературі зросла кількість публікацій про хворобу Кавасакі. Проте, незважаючи на високу захворюваність у більшості країн світу, у вітчизняній літературі трапляються лише поодинокі відомості про цю патологію. Це зумовлено, на думку ряду авторів і на наш погляд, не скільки відсутністю цієї патології у нашій країні, скільки недостатньою інформованістю і, відповідно, настороженістю лікарів деяких спеціальностей до цього захворювання [1, 2]. Надто низьке виявлення хвороби пов'язане і з тим, що в гострому періоді вона має подібні симптоми з дитячими або гострими вірусними інфекціями, а пізніше - з іншими системними васкулітами і деякими хворобами серця (інфекційний ендокардит, неревматичний кардит й ін.).