РІВЕНЬ ІМУНІТЕТУ ДО ДИФТЕРІЇ ТА ПРАВЦЯ СЕРЕД ЩЕПЛЕНИХ ДІТЕЙ У МИКОЛАЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ - Сельнікова, О.П.; Чудна, Л.М.; Мойсеева, Г.В.; Маричев, І.Л. (Інфекційні хвороби, 2013)
Проаналізована захворюваність на дифтерію серед різних вікових груп в Україні. Наведено результати вивчення колективного імунітету до дифтерії в цілому по Україні та в Миколаївській області за останні роки. Представлено результати вивчення протидифтерійного та протиправцевого імунітету у 63 дітей в Миколаївській області з аналізом захворюваності на ці інфекції у даній віковій групі. Проаналізовано результати моніторингу варіацій специфічних показників якості серій вакцини АКДП, яка використовувалась для проведення імунізації. Зроблено висновки щодо імуногенності вакцини АКДП вітчизняного виробництва.