СОЦІАЛЬНІ ТА МЕДИЧНІ АСПЕКТИ ХЛАМІДІЙНОЇ ІНФЕКЦІЇ - Мавров, I.I. (Інфекційні хвороби, 2013)
Наведено результати наукових досліджень Інституту дерматології та венерології з питань епідеміології, клінічних проявів, лікування та профілактики хламідійної інфекції. Проаналізовано дані про її розповсюдження та динаміку захворюваності; особливості збудника хламідіозів; вплив хламідійної інфекції на вагітність, плід, новонароджених дітей; роль хламідій у патогенезі захворювань серцево-судинної та нервової системи, суглобів, очей, у порушеннях репродуктивної функції. Повідомлено про основні види хламідійних захворювань серед дитячого населення і хламідіози зоонозного походження.