ЯК ЛЬВІВСЬКІ РИКЕТСІОЛОГИ ДОПОМОГЛИ ВРЯТУВАТИ ЖИТТЯ ФРАНЦУЗЬКОМУ КОЛЕЗІ (З ІСТОРІЇ МЕДИЦИНИ) - Андрейчин, М.А.; Сагайдаковський, М.М. (Інфекційні хвороби, 2013)
Вперше описано маловідомий факт про надання львівськими рикетсіологами Р. Вейглем і Г. Мосінгом у 30-их роках минулого століття допомоги французькому паразитологу Е. Брумпту, який в умовах лабораторії випадково заразився рикетсіями Провацека. Потерпілому колезі до Парижу терміново було доставлено противисипнотифозну сироватку, виготовлену з крові реконвалесцента. Цю невідкладну безкорисливу допомогу розглянуто із сучасних позицій медичної біоетики і традицій вітчизняної деонтології.