МАРКЕРИ ДЕСТРУКЦІЇ СПОЛУЧНОЇ ТКАНИНИ У СИРОВАТЦІ КРОВІ ДІТЕЙ РІЗНИХ ВІКОВИХ ГРУП, ХВОРИХ НА ХРОНІЧНІ ГЕПАТИТИ В І С - Рикало, Н.А.; Рауцкіс, В.А. (Інфекційні хвороби, 2013)
Досліджено сироваткові показники деструкції сполучної тканини у дітей різного віку з хронічним вірусним гепатитом В і С залежно від фази інфекційного процесу та активності запалення. Обговорюється діагностичне значення фракції пептидно-звʼязаного гідроксипроліну у сироватці крові як біохімічного маркеру розвитку і прогресування фіброзу печінки, а також несприятливого прогнозу.