ПОЄДНАНА ПАРАЗИТАРНА ІНВАЗІЯ АСКАРИДОЗ І ЛЯМБЛІОЗ: ОСОБЛИВОСТІ ІМУНІТЕТУ ТА ЛІКУВАННЯ ХВОРИХ - Васильєва, Н.А.; Шкільна, М.І. (Інфекційні хвороби, 2013)
Проаналізовано перебіг поєднаної інвазії аскаридоз + лямбліоз. Зміни показників клітинного і гуморального імунітету, а також зниження вмісту лізоциму сироватки крові та слини свідчать про подвійний пригнічувальний вплив обох паразитозів на імунний статус пацієнтів. У комплексне лікування поєднаних паразитозів слід включати послідовно обидва препарати цілеспрямованої дії – альбендазол та орнідазол.