МІКРОБІОТИЧНІ ТА ФАРМАКОЕКОНОМІЧНІ АСПЕКТИ РАЦІОНАЛЬНОГО ЛІКУВАННЯ ГОСТРИХ КИШКОВИХ ІНФЕКЦІЙ, СПРИЧИНЕНИХ УМОВНО-ПАТОГЕННИМИ МІКРООРГАНІЗМАМИ - Полов’ян, К.С.; Чемич, М.Д. (Інфекційні хвороби, 2013)
Наведені результати дослідження мікробіотичних змін при різних схемах лікування гострих кишкових інфекцій, спричинених умовно-патогенними мікроорганізмами. Встановлено, що одночасне призначення колоїдного срібла та комбінованого пробіотика на тлі базисної терапії нормалізує популяційний склад мукозної мікрофлори і, як наслідок, перешкоджає прогресуванню дисбактеріозу кишечнику. Також дана схема є оптимальною за ефективністю і витратністю, отже – принадною для задоволення потреб пацієнта.