АЛГОРИТМ ДІАГНОСТИКИ ГЕЛІКОБАКТЕРНОГО ІНФІКУВАННЯ ДІТЕЙ, ХВОРИХ НА ЕШЕРИХІОЗ - Ткаченко, С.О.; Зіміна, М.С. (Інфекційні хвороби, 2013)
На підставі порівняльного аналізу виразності змін результатів загальноприйнятих клініко-лабораторних досліджень дітей, хворих на ешерихіоз, не інфікованих і інфікованих H. pylori, розроблений алгоритм діагностики їх інфікування. Використання його в практичній ланці охорони здоров’я показало високу інформативність і достовірність методу. Розроблений нами математичний підхід може бути використовуваний у подальшому для створення нових таблиць діагностики фонового статусу хворих на гострі інфекційні захворювання.