ВПЛИВ ПЕНТОКСИФІЛІНУ НА СТАН ПОРТАЛЬНОЇ ГЕМОДИНАМІКИ У ДІТЕЙ РАННЬОГО ВІКУ, ХВОРИХ НА БАКТЕРІЙНІ ГАСТРОЕНТЕРОКОЛІТИ - Столяров, К.Є. (Інфекційні хвороби, 2013)
У 186 дітей раннього віку, хворих на бактерійні гастроентероколіти (ГЕК), в динаміці проведено ультразвукове дослідження портального кровотоку та вивчено вплив на нього пентоксифіліну. Виявлено, що призначення хворим пентоксифіліну покращує кровообіг по печінковій артерії, усуває артеріоспазм, сприяє зниженню кількості випадків затяжного перебігу недуги.