ВПЛИВ ЕРБІСОЛУ ТА ЦИКЛОФЕРОНУ НА СТАН СИСТЕМИ ІНТЕРФЕРОНУ У ХВОРИХ З ГОСТРИМ ТОНЗИЛІТОМ ВІРУСНО-БАКТЕРІЙНОЇ ЕТЮЛОГІЇ - Терьошин, В.О. (Інфекційні хвороби, 2013)
Досліджено вплив ербісолу та циклоферону на стан системи інтерферону у 53 хворих на гострий тонзиліт вірусно-бактерійної етіології (ГТ ВБЕ), які мешкають в умовах екологічно несприятливих регіонів. Встановлено позитивний вплив комбінації цих препаратів на α- і γ-інтерферонпродукуючу здатність лейкоцитів, що сприяє прискоренню видужання хворих й запобігає ускладненням.