ІНФЕКЦІЙНИЙ (СЕПТИЧНИЙ) ЕНДОКАРДИТ - Ребенок, Ж.О. (Інфекційні хвороби, 2013)
Найменування «септичний ендокардит» (СЕ), «інфекційний ендокардит» (ІЕ) - синоніми септичного захворювання з первинним септичним вогнищем в ендокарді, переважно на клапанах серця [1, 2]. Еволюція уявлень про СЕ відображена в «наборі» назв: sepsis lenta, endocarditis septica lenta, хвороба Черногубова-Шотмюллера, затяжний септичний ендокардит, септичний ендокардит, злоякісний ендокардит, затяжний ендокардит, бактерійний ендокардит, інфекційний ендокардит, підгострий інфекційний ендокардит, хронічний інфекційний ендокардит [1-10].