ОЦІНКА КЛІНІЧНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ ЦИКЛОФЕРОНУ ТА ПРОТЕФЛАЗИДУ В КОМПЛЕКСНІЙ ТЕРАПІЇ ХВОРИХ НА ОПЕРІЗУВАЛЬНИЙ ГЕРПЕС - Завіднюк, Н.Г. (Інфекційні хвороби, 2013)
Обстежено 107 хворих на різні клінічні форми оперізувального герпесу (ОГ). Проаналізовано клінічну ефективність застосування індуктора ендогенного інтерфероноутворення, зокрема цикл-ферону та нового вітчизняного препарату із противірусною активністю протефлазиду в комплексному лікуванні хворих на ОГ. Критеріями оцінки служили клінічні дані, розвиток ускладнень, тривалість стаціонарного лікування. Виявлено, що за цими показниками найкращі результати спостерігаються у групах хворих, які приймали комбінації ацикловіру або протефлазиду із циклофероном