ПАРАЗИТОЦЕНОЛОГІЯ-НОВАКОНЦЕПЦІЯ УЗАРАЗНІЙ ПАТОЛОГІЇ - Вашев, Є.А.; Апатенко, В.М. (Інфекційні хвороби, 2013)
Наведено матеріали становлення паразитоценології як нової науки, основи якої закладені в Україні академіком О.П. Маркевичем. Обговорено питання взаємовідношень і взаємовпливів сукупності мікропопуляції та хазяїна (людина, тварина), питання багаторівневої системи ушкоджуючого та захисного комплексів. Приділено увагу емерджентним хворобам, особливостям клініки, діагностики, лікування й профілактики паразитоценозів.