КЛІЩОВИЙ ЕНЦЕФАЛІТ - Виноград, Н.О.; Василишин, З.П.; Грицко, Р.Ю. (Інфекційні хвороби, 2013)
<!--[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false UK X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 <![endif]--> Кліщовий енцефаліт (КЕ) - це вірусне зоонозне природно-осередкове захворювання із множинними механізмами передачі, що характеризується загальноінтоксикаційним синдромом, поліморфною клінічною картиною з можливими ураженнями центральної нервової, дихальної систем і травного каналу. <!--[if gte mso 9]> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <![endif]-->