РІВЕНЬ ГІГІЄНІЧНИХ ЗНАНЬ НАСЕЛЕННЯ І СТАН САНІТАРНО-ПРОСВІТНИЦЬКОЇ РОБОТИ З ПРОФІЛАКТИКИ ПЕДИКУЛЬОЗУ. - Курганова, І.І.; Головацька, Ж.Є.; Овод, Л.Є.; Залізняк, Н.П. (Інфекційні хвороби, 2013)
Соціологічне дослідження, проведене методом анкетного опитування різних груп населення (учні загальноосвітніх шкіл, студенти середніх і вищих навчальних закладів, вчителі та батьки учнів загальноосвітніх шкіл), засвідчило недостатній рівень знань серед усіх груп респондентів щодо медичного значення, умов паразитування, профілактики та лікування педикульозу Разом з тим, санітарно-просвітня робота з цього питання не забезпечує необхідного гігієнічного виховання населення і потребує докорінного покращання.