СТАН, ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ БОРОТЬБИ З ПАРАЗИТАРНИМИ ЗАХВОРЮВАННЯМИ В УКРАЇНІ - Бодня, К. І.; Мухарська, Л.М. (Інфекційні хвороби, 2013)
Наведено сучасні відомості про поширеність і актуальність багатьох паразитарних хвороб в Україні: малярії, дирофляріозу, токсокарозу та ін. Обговорено стан паразитарного забруднення довкілля, а також висвітлено вплив кишкових гельмінтозів й інших паразиторів на організм господаря та перебіг інших захворювань людини. Численність видів збудників паразитарних хвороб, розмаїтість шляхів і фактор їх передачі вказують на необхідність постійного вдосконалення форм й методів боротьби з паразитарними іінвзіями з урахуванням місцевих природно-кліматичних, а також соціальних умов життя і діяльності населення.