ТРОМБОМОДУЛІН І ФАКТОР ВІЛЛЕБРАНДА ЯК МАРКЕРИ ЕНДОТЕЛІАЛЬНОЇ ДИСФУНКЦІЇ У ХВОРИХ НА ХРОНІЧНИЙ ГЕПАТИТ С - Андрейчин, М.А.; Кубацький, В.В. (Інфекційні хвороби, 2013)
Вивчено діагностичну цінність тромбомодуліну та фактора Віллебранда як маркерів ендотеліальної дисфункції у хворих на хронічний гепатит С (ХГС). Встановлено, що рівні зазначених маркерів відображають активність запального процесу в печінці та корелюють з іншими лабораторними показниками – аланінамінотрансферазою (АлАТ), тимоловою пробою, протромбіновим індексом і кріоглобулінемією.