ЗАГАЛЬНИЙ РЕАКТИВНИЙ ПОТЕНЦІАЛ ОРГАНІЗМУ І СПРИЙНЯТЛИВІСТЬ ДО ЗАХВОРЮВАНЬ ПРОТЯГОМ ПЕРШОГО РОКУ ЖИТТЯ У ДІТЕЙ, ВАКЦИНОВАНИХ ПРОТИ ГЕПАТИТУ В - Бобровицька, А.І.; Глазкова, Л.Х.; Кучеренко, Н.П.; Голубєва, Т.Ф. (Інфекційні хвороби, 2013)
Проведено катамнестичне спостереження за 289 дітьми із затяжною кон’югаційною жовтяницею, щепленими рекомбінантною вакциною «Енджерикс В» проти гепатиту В (178 дітей), і не вакцинованими (111) з метою виявити деякі особливості в структурі захворюваності на першому році життя. Для прогнозування сприйнятливості до інфекційних захворювань у вакцинованих проти гепатиту В дітей першого року життя із затяжною кон’югаційною жовтяницею велике значення має визначення рівня загального реактивного потенціалу організму. При виявленні імунодепресії різного ступеня доцільність вакцинації новонароджених проти гепатиту В вирішують індивідуально.