ВИПАДОК ХВОРОБИ ВІЛЬСОНА, ПОМИЛКОВО ПРИЙНЯТИЙ ЗА ВІРУСНИЙ ГЕПАТИТ (клінічне спостереження) - Дябіна, Т.А.; Усова, С.В.; Козлов, В.С. (Інфекційні хвороби, 2013)
Хвороба Вільсона – досить рідкісне захворювання, однак від 6 до 12 % фульмінантного перебігу гепатитів пов’язують саме з порушенням обміну міді й відкладенням її в печінці. Диференційний діагноз хвороби Вільсона тільки за клінічними проявами досить складний. Відрізнити гострий перебіг хвороби Вільсона-Коновалова від гострого або хронічного вірусного гепатиту практично неможливо. Наводимо власне спостереження хвороби Вільсона у дитини віком 12 років, яка раніше повністю вважалася здоровою, з фульмінантним перебігом захворювання та летальним вислідом.