НОВІ ПІДХОДИ ДО ЛІКУВАННЯ БЕШИХИ З ВИКОРИСТАННЯМ ІМУНОФАНУ - Дорошенко, С.В.; Медун, Ю.В. (Інфекційні хвороби, 2013)
При обстеженні 36 хворих на бешиху встановлено, що це захворювання супроводжується розвитком вторинного імунодефіциту за відносним гіперсупресорним типом. Використання у комплексній терапії таких хворих імунофану (внутрішньом’язове введення 1 мл 0,005 % розчину 1 раз на добу протягом 7 діб) сприяє не тільки скороченню клінічних проявів недуги, але й суттєвій корекції супутніх імунних порушень, а також забезпечує найбільш сприятливі віддалені результати, дозволяючи уникнути рецидивів хвороби.