ВПЛИВ ЛАФЕРОНУ НА ДИНАМІКУ ЗМІН СИРОВАТКОВОГО ІНТЕРФЕРОНУ ТА ПОКАЗНИКИ КЛІТИННОГО ІМУНІТЕТУ У ХВОРИХ НА АДЕНОВІРУСНУ ІНФЕКЦІЮ - Москалюк, В.Д. (Інфекційні хвороби, 2013)
Встановлено, що у хворих на аденовірусну інфекцію відзначається низький початковий рівень сироваткового інтерферону (ІФ) і суттєве зменшення загального числа Т-лімфоцитів і їх активованих форм. У 3 хворих, які отримували базисну терапію і в яких спостерігався низький рівень сироваткового ІФ, розвинулися ускладнення, з них у 2 – бронхіт, в 1 – гострий синусит. Інгаляційне застосування лаферону позитивно впливає на ІФ-синтезуючу здатність лейкоцитів та імунологічні показники організму.